over ons

Wij wonen in een mooi dorpje in de kop van Noord Holland , Nieuwe Niedorp.

Als kind zijnde wilde ik altijd al honden,
mijn moeder zei ooit eens tegen mij, "dat doe je maar als je op jezelf woont"
nou dat heb ik dus gedaan.
nadat onze 2e kindje was geboren besloten we om een hond te nemen en kwam er een Bobtail in huis, dat werden er al heel snel 2.
Met 1 van deze 2 ging ik naar honden shows en al snel was ik "verslaafd", van het 1 kwam het ander en heb ik een aantal nestjes gefokt.

Ik heb de vachtverzorging altijd zelf gedaan, met 3 Bobtails was dat een intensief gebeuren, maar ik hou er van, heerlijk vind ik het om lekker met de honden te tutten.

In 2009 kreeg ik mijn eerste Westie, daar wilde ik ook zelf de vachtverzorging van doen, dat was toch wel even wat anders hoor van borstel honden naar pluk hondjes, ik knipte ook vaak hondjes van kennisen en besloot om de puntjes op de i te gaan zetten en ben de opleiding hondentrimmen bij de AVVT gaan doen.
daar heb ik in 2010 mijn Diploma behaald.

Met de Westie begon het show en fok virus weer te kriebelen en heb ik een teefje uit Finland geimporteerd echter bleek deze atopie te hebben en is zij na behandeling met injecties weer , helemaal genezen en jeukvrij, naar de fokster terug gegaan.

hierna een ander teefje uit een andere lijn uit Finland gehaald en die bleek Cataract te hebben, zij is bij een gepensioneerde dierenarts in Nederland gaan wonen.

Besloten om niet meer uit Finland te importeren en een teefje uit Engeland geimporteerd, zij ging na 3 weken bij ons te zijn op 3 pootjes lopen en bleek na een röntgenfoto dat de heup niet goed was,ook zij is terug naar de fokker gegaan.

na dit alles met zoveel pech besloten om niet verder te gaan met de Westie en ben ik op zoek gegaan naar een ander relatief gezond klein ras en zo ben ik bij de Havanezer gekomen. Na ruim een jaar gewacht te hebben mocht ik mijn eerste Havanezer Bailemos Changuita "roepnaam Whitney"in de armen sluiten. Whitney is getest op genetische diversiteit, dna getest op meerdere ziektes , patella luxatie vrij en vrij van erfelijke oogziektes. we hopen begin 2018 een nestje met haar te hebben.